1. jan. 2011

Maktkåte politikere

I år var det 17 skader ved fyrverkeribruk. De aller fleste skadene var på grunn av personlige feil. Etter fjoråret kunne man lese i nyhetene at forbudet mot styrepinner hadde gitt et kraftig redusert antall sårede. HAHA, som vanlig latterlig konklusjon trukket ut fra kun et nummer. Korrelasjon er ikke det samme som årsakssammenheng. Både politikere og konspirasjonsteoretikere bør lære seg den forrige setningen utenat. Politikerne bør kanskje slå opp i en ordbok for å finne ut hva ordene betyr også.

Jaja, etter vi fikk to tall å sammenligne, både fjorårets feiring og årets feiring, har avisene dratt nok en bastant konklusjon. Nå var forbudet mot pinnerakketter nytteløst. Nok en gang vil jeg si, korrelasjon er ikke det samme som årsakssammenheng, kanskje forbudet faktisk har noe for seg, uten å trekke konklusjoner for kjapt. Uansett, nå ser vi hvordan den grunnleggende tankegang for en som er liberal og en som er autoritær deler seg.

Om vi nå tar dagens overskrifter som god fisk, og sier at pinnerakett forbud er nytteløst, da ville de fleste halvliberale si: la oss legalisere det igjen. Vg derimot alles sosialist/AP avis fyrer på med overskriften "Ber politikerne vurdere fyrverkiforbud". Enhver som mener han er delvis liberal bør rive seg i håret over dette utsagnet. Det er selvsagt etter at en skeptiker har revet av seg håret for alle som trekker konklusjoner etter for lite å sammenligne med.

Forbud generelt er alltid værre en legalisering. Vg har allerede skrevet om politiets utsagn: "Vi har allerede brukt flere penger på å beslaglegge ulovlig fyrverkeri, penger som kunne vært brukt på voldektsmenn, mordere og generelt andre som drivere men vold. Etterpå gikk vi på taket av politihuset og sendte dem opp, istedenfor å gå rundt i gatene å gjøre gatene tryggere." ... Fritt oversatt selvsagt.

3 kommentarer:

 1. Fyrverkeri forbud!?, hva med alt det fyrverkeriet vi bruker i Afganistan... akkuat som å forby barn og arbeide, men det er samtidig ok å kjøpe varer bearbeidet av barnehender fra utlandet.

  SvarSlett
 2. nå har jeg hverken tall foran meg eller gidder og finne noen, men oppe i mitt hode så skjer majoriteten av disse "ulykkene" på oppskytningsplasser som blir utnevnt av kommunene. har sett mye av det her jeg bor også fulle idioter som tenner fyrverkeri i hendene og sikter på folk som om de leker med vannpistoler i russetoget hvert år, kan være enig i at det er en ide og gjøre ting litt sikrere rundt dette. feks ha litt mer politi ute som faktisk kan sjekke om de som tenner lunta er berusede eller ikke... politikerne kan ta hand om ting det faktisk er verdt og gjøre noe med og alle de andre som drømmer om mer makt enn de har kan bare ryke og reise. sikkert masse skrivefeil men regner med at dere er smarte nok til og skjønne hva jeg mener.

  SvarSlett
 3. <Nå, kan ikke helt forstå at raketter som er kjøpt i Sverige er noe farligere enn raketter som er kjøpt i Norge, De er nok laget i samme batch okkesom.
  problemet er at den Norske stat ikke får moms pengene for det vi kjøper i Sverige.

  SvarSlett