17. aug. 2010

No shit Sherlock!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10035864

Leser i vg i dag at Norge ikke er det beste landet å bo i. Akkurat som forventet stiger Norge ned fra tronen. Som mange vet, og alle burde vite, har ingen land noensinne klart å opprettholde skyhøyt skattenivå over lengre tid og fortsette i velstand. To av verdens høyst be skattede land, Danmark Og Norge, ligger på sjette og tiende. Disse målingene kan selvfølgelig gå oppe og ned, men i fremtiden tror jeg at begge land er utenfor top 10 om ingenting skjer.

Finland og Svergie som har gode konservative økonomier med fokus på privatisering og noenlunde lave skatter Kommer til å Holde seg høyt.

Det er jo selfølgelig ikke svart på hvitt. Norge har jo olje og gass som vi kan leve på år etter år og Danmark har mye høyere økonomisk frihet. Danmark kan derfor fortsette som en fremgangsrik eksport økonomi... om de ikke bestemmer seg for å beskatte bedrifter hardere og forandre tollreglene.

11 kommentarer:

 1. Sverige er jo det mest sosialistiske landet i verden og USAs største skrekk.Så ikke kom å påstå at Norge og Danmark er mer statsstyrt enn Sverige. Dessuten er dette en helt annen kåring enn den som Norge vinner hele tiden.

  SvarSlett
 2. Syntes det er helt greit å bo her jeg. Ikke noe jippi akuratt.

  Betaler rundt 36% av alt jeg tjener til staten, pluss alle de andre merkelige avgiftene de har funnet på for tiden. Jeg tjener egentlig ganske lite lønn og jeg jobber veldig mye, jeg jobber 2 jobber for å holde unna røde tall. Ikke har jeg fått noe spesielt igjen fra noen heller.

  For min del kunne jeg vel like godt a bodd i Danmark eller England uten å merke noe stor forskjell.

  Kanskje det hadde vært noe annet om jeg fant ut at jeg ikke gidder å jobbe og heller gå på trygd, men det er lettere om man er innvandrer.
  Eller kanskje om jeg ble syk. men Britene har en gange bra ordning, frankrike også. Cuba har jeg hørt har bra helsetilbud.

  Hmmm.
  Jeg hadde ikke hatt noen problem å flytte fra Nyrge. ingenting som holder meg her.

  SvarSlett
 3. Synes kommentaren til Anonym var BEST!
  Hadde det vært kåring over verdens mest kjedelige land i verden hadde Norge kronet i hele evigheten. Det er jeg bombesikker på

  SvarSlett
 4. Norge ER det beste landet å bo i. Ifølge artikkelen i Newsweek er Norge verdens sjette beste land (punktum). Men vi er på førsteplass i kategorien "quality of life". Overskriften til VG er ganske villedende og man kan lure på om de egentlig har gidda å åpne newsweek ;) Altså for å gjenta; newsweek artikkelen kårer verdens beste land, IKKE verdens beste land å bo i. Beste livskvalitet er en undertittel, som Norge vinner.

  SvarSlett
 5. Hvis Norge ER verdens beste land å bo i,hvordan er det da i andre land.....
  Her er det lange sykehuskøer,og NAV har jo,med rette,blitt et skjellsord...

  SvarSlett
 6. Newsweek lener mot høyre. Derfor kommer Sverige foran oss på den listen.

  Denne listen er påvirket av politisk mening, ikke fakta.

  SvarSlett
 7. Ikke fri import av muslimer til Finnland slik som til Norge. Er sikkert den viktigste grunnen!

  SvarSlett
 8. Ser man på grafene, så stemmer de etter min oppfatning ganske godt. Det er først og fremst når det gjelder utdanning og "økonomisk dynamikk" hvor Norge scorer lavest. Satsningen på utdanning, forskning og innovasjon i dette landet er jo nærmest fraværende, og dette er et ganske klart symptom på at befolkningen, men kanskje først og fremst politikerne, totalt mangler visjoner for fremtiden. I Finland er situasjonen annerledes: her har man klart å skape verdens beste skolevesen og satset stort på gi innbyggerne det viktigste redskapet de trenger i livet, nemlig kunnskap. Dette har resultert i bl.a. store teknologibedrifter som f.eks. Nokia.

  Uten satsning på forskning og utdanning (utover petroleumsindustrien), så kommer dette landet bare til å fortsette å stagnere ytterligere.

  SvarSlett
 9. Til Anonym 17. august 2010 16:54:

  Svergie er ikke det mest sosialistiske landet og langt derfra. Tror du må sjekke litt fakta o.l. Ta deg en tur på Wikipedia. Her er en Quote fra Wikipedia:

  "The 20 largest (by turnover in 2007) companies registered in Sweden are Volvo, Ericsson, Vattenfall, Skanska, Sony Ericsson Mobile Communications AB, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, Electrolux, Volvo Personvagnar, TeliaSonera, Sandvik, Scania, ICA, Hennes & Mauritz, Nordea, Preem, Atlas Copco, Securitas, Nordstjernan and SKF.[98] Sweden's industry is overwhelmingly in private control; unlike some other industrialized Western countries, such as Austria and Italy, publicly owned enterprises have always been of minor importance."

  Ja dette er en Helt annen Kåring enn den vi vinner. Denne tar Utdanning, Helsesystem og økonomisk styring i betraktning. Derfor taper Norge mange plasser.
  Til anonym 17. august 2010 17:02 :

  Enig i mye. Du betaler for mye av dine surt opptjente penger til staten. Om du er så flink og sparer og styrer økonomien, blir du straffet med arveavgifter og formueskatter.

  Cuba har forresten ikke et bra Helsesystem og langt derfra. De har et segregert helsesystem hvor Cubanerne har et nedslitt gammelt sykehus og turister og statsansatte har et topp moderne.  Til anonym 17. august 2010 17:22

  ja, helt rett, men til slutt følger livskvaliteten landets økonomiske styring, helsesystemet og utdanningen. Selv om Livskvaliteten er den siste som beveger seg.
  Anonym 17. august 2010 17:42

  Nei dette er en sammenligning av ulike målinger som ikke er Newsweek sine. Du kan finne de orginale listene på wikipedia og sammenligne selv. For en Nordmann er nok HDI mest kjent ettersom det er "Quality of life", hvor vi scorer høyt.  til anonym 17. august 2010 18:27

  Ja helt rett. Finland fikk den økonomiske veksten sin etter de fikk økt fokus på privatisering og Skattereduksjon i starten av 90 tallet. De har en regjering som skaper et miljø hvor bedrifter kan blomstre.

  Utdanning og forskning er etter min mening det viktigste for å lykkes. Spesielt Utdanning ettersom forskning er mer globalt.

  SvarSlett
 10. sånn som den norske stat holder på fortiden kommer sikkert norge til og dette laaaaaaaaangt ned. gjør jo ikke annet en å finne på nye avgifter.
  å tipping? ;I hvem har funnet på at staten skall ha monopol på det? GG norway

  SvarSlett
 11. Kårer uten videre Tearrs innlegg som dagens beste.

  SvarSlett