6. okt. 2010

Legaliser "snille" rusmidler!

Mennesker vil alltid finne noe å ruse seg på, forstå det! Om det ikke er de snille rusmidlene vil de ruse seg på alt annet som er tilgjengelig. Jeg kan anbefale formfett, lightergass, dospray mulighetene er endeløse. Felles for mange av disse ungdoms trendene er at de dreper lett.  En legalisering av rolige stoffer viser at myndighetene respekterer farene ved farlige narkotika. 

Samtidig kan det å at myndighetene skille på forskjellige stoffer gi utdanning om  farligheten av narkotika større tyngde. Når en i ungdomskolen hører at Marihuana er mindre farlig enn Alkohol, men likevel er en bruker like kriminell som en bruker av heroin. Hvorfor skal ungdomskolegutten tro at kokain, heroin, metadon eller Dr. Death er like farlig som det er sagt det er?

En legalisering vil også gi en fullstendig ny mulighet for å kontrollere narkotikamiljøet, og avgiftsbelegge det, som myndigheten elsker så meget. 

Nederland har god erfaring. Her kan du se en sammenligning mellom Nederland og USA i Narkotikamisbruk.

31 kommentarer:

 1. Alle forbudene gjør det dessverre spennende.
  Noe norske myndigheter ikke greier og skjønne,hadde vi hatt brennevin og vin og andre helt vanlige ting på butikken hadde det syke alkoholmisbruket gått ned her i landet og.
  Kanskje ikke med en gang,men over tid hadde misbruket gått ned fordi spesielt barn hadde blitt vant med og se alkohol ....nå er det no spennende som pappa kjøper på et sted barnet aldri har vært ....det blir spennende for et ungt sinn.

  Ellers er det vel dobbelt så mange marihuana røykere i norge som i nederland og 10ganger så mange heroinmisbrukere.

  Mvh
  Skaftetryne

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig i legalisering av Hasj/marihuana, men langt i fra når det gjelder sterkere stoffer! Har selv brukt amfetamin samt kokain i festsammenhenger de siste 20 år. Det er IKKE å anbefale! Har hatt hjerneblødning på grunn av pepper/amfetamin, men er fortsatt oppegående og i full jobb. Kall det gjerne flaks! Grunnen til at jeg er av den typen som bruker det hvite pulveret, er at jeg liker å dope meg opp og ikke ned som man gjerne gjør av bønner/hasj og gress/marihuana! Det eneste negative med hasj/marihuana er at overforbruk kan føre til sløvhet. Men ingen tvil om at det er langt mer humant enn alkohol!

  SvarSlett
 3. skaftetryne: La oss nå ikke ta helt av med statistikker tatt fra luften. Du har et poeng, men du har lite grunnlag for de statistikkene du legger frem.

  SvarSlett
 4. hvis ikke all narkotika er legalisert vil det alltid være et svartemarked som finansierer kriminelle organisasjoner.

  se mexico, Kartellene herjer fritt rundt og har penger nok til våpen som de bruker regelmessig.

  SvarSlett
 5. Å legalisere Hasj/marihuana fører bare til at flere kommer til å bruke dette regelmessig, en trenger ikke være særlig smart for å skjønna at dette har ingen effekt.

  Det du sier om at Nederland har god erfaring med legalisering d stemmer ikke, Jeg bodde noen år i Nederland så vet mye om det. Det er bare et tidsspørsmål før det blir forbud i Nederland også..

  SvarSlett
 6. anonym 18:33: Helt enig. Jo mer man prøver å motkjempe narkotika jo høyere blir prisen og jo mer voldelige og ut av kontroll blir bandene.

  anonym 17:52: At all alkohol selges overalt hadde nok økt konsumet en del, men det hadde nok forandret drikkekulturen en del

  SvarSlett
 7. Hvis du hadde bodd flere år i nederland burde du visst at det ikke er legalisert der. Det er avkriminalisert. Og det kommer nok ikke til å bli forbud.

  Vent på avstemmningen i California, så skal du nok se at mange land legaliserer. Eneste veien å gå.

  SvarSlett
 8. Jupp,hjerneblødning er absolutt en god grunn til å gi f...i å røre det hvite pulveret, men fortsatt tar du driden!!Amfetamin og amfetaminrelaterte stoffer har ofte en tendens til å utløse hjerneslag og dryp.Paranoide psykoser er ofte en bivirkning.Innlagt på mentalsykehus i 1 til flere år er vel noe folk higer sterkt etter??Deilig ifra å ha vært normal til å bli syk på sinnet.Neida få har opplevd det men mange har opplevd det også.Hør på dem,ikke på den kule kisen med livserfaringer opp etter ørene!!En kis på 30 år som har dødspeiling.Be my gest.Hjerneslag og Panikkangst annfall fulgt av paranoid psykose...
  Kjør på det er ikke så farlig...My ass

  SvarSlett
 9. Faktisk er det verken legalisert eller avkriminalisert, de har bare en "non- enforcement policy". Det var så vidt jeg vet to partier som ville stenge coffeshopsene, CDA og CU, det vil si De Kristne Demokrater og Den Kristne Union. Altså tilsvarende Krf, og hva er det de ikke ha forbud på?

  Selv arbeiderpartiet i nederland stemte mot! om Nederland skal forandre reglene sine om cannabis, er det ikke mot forbud.

  SvarSlett
 10. Jeg tror lite på at å selge vin og sprit i butikken vil føre til en bedre alkohol moral i Norge... Det vil bare føre til et mye større forbruk da det blir lettere tilgjengelig for alle...

  Legalisering av "milde stoffer" som hasj og marihuana vil også så klart føre til større forbruk av det. OG det er IKKE pga de som kun bruker det at det er mye kriminalitet! De som gjør mest forbrytelser for å få penger til stoff er IKKE hasjrøykerne!!!

  Håper ALDRI at vi får vin og sprit i butikkene, ei heller lovlig hasj (bortsett fra på resept til kreft og aids syke!!!!)

  SvarSlett
 11. Idioter stapper i seg ulovlige substanser og dør av det...hvor er problemet ?

  SvarSlett
 12. Vi har jo øl allerede i botikken.
  Da blir det dumt å gå rundt å håpe at vi ALDRI får vin og sprit i butikken.
  Forresten kan man kjøpe seg en pakke paracet og ta selvmord,helt lovlig.
  Bensin kan man også kjøpe,og sniffe seg blå.

  Demoniseringen av alternative lettere rusmiddel som hasj,får ungdommer til å svelge unna det de får tak i.

  Norge er å blir et suppe-hue land.

  SvarSlett
 13. Er faktisk endel forskjell i alkohol prosenten på øl og vin/sprit.... Ungdom drikker mere øl enn vin fordi det er lettere å få tak i. Og bra er det!

  Man kan alltids ta selvmord, så man kan ikke gardere seg mot alle "farlige ting"... Men at det selges paracet i butikken er heller ikke bra sånn sett, var mer "kontroll" på det da det kun ble solgt på apoteket... (men er jo veldig lettvint for oss som ikke rakk apoteket og ikke skal ta selvmord eller overdose, men bare bli kvitt hodepinen...)

  SvarSlett
 14. Husker som ungdom var det vanskelig å få tak i hasj,men så på biblioteket var det en fargerik bok med bilder av sopper som kunne gi en psykedelisk opplevelse,og de vokser overalt om høsten.
  For en herlig opplevelse,gratis narko som vokser overalt,hver høst tilogmed!
  Og vet du hva,fleinsopp er forbudt!
  Dem har laga en lov mot å plukke fleinsopp
  og innta noe som vokser i hagen min.

  Halloooooo???? er det noen der ute?

  SvarSlett
 15. Det nye "inn" dopet er :-Ya ba

  Methamphetamine


  Dop Nr 1 i Thailand.

  SvarSlett
 16. jepp, du trenger ikke dra til Thailand for å se bye ødelagt av meth, I California har de "hele byer" dopa på meth. Meth er visstnok like avhengighetsskapende som heroin, men mye lettere å lage, mye lettere å selge og det trenger ikke bli smuglet. Å koke opp en dose på kjøkken gir deg lønn for en måned og meth så du klarer deg i flere dager.

  Nok en viktig grunn til at vi må legalisere milde stoffer. Nederland timet legaliseringen av Cannabis med introduksjonen av heroin i storskala. Heroinavhengigheten deres er noe av den laveste i verden.

  SvarSlett
 17. anonym 20:38: helt korrekt, Unge ruser seg på det lettest tilgjenglig, om det ikke er Marihuana er det noe annet.

  SvarSlett
 18. tror mye av problemet er at vi har blitt fortalt så lenge at alt dop er livsfarlig, prøv noe en gang så blir du narkoman osv. så det er svidd inn i hjernebarken at alt dop er noe dritt. alkohol derimot vet vi er skadelig( mer skadelig enn mange narkotiske stoff), men vi har alltid hatt det.så det er på en måte greit da....?er der noen form for logikk i det? det er på tide staten samler inn fakta om div. dop.
  for så lenge alkohol er lovlig burde all dop som er mindre skadelig bli legalisert. syns ikke det er så urimelig...

  SvarSlett
 19. synes de her e ganske merkelig egentli æ. har tilbringt hele ungdomstida mi sammen med vænna,spesielt to stk, bodd sammens med dæm over en lengre periode. å kom ikke her å fortæll mæ at de ska vær så jævla fornuftig å legalisert d der drittn!! bægge toan bynt me hasj osv, ganske så forsikti, bægge villa prøv meir å meir ætterkvart, så amfetamin, så heroin osv osv. over tid tok de der fullstendi overhånd! nu ligg en på kirkegården, å han andre e i en alder 33 rusfri på første året! de der utvikle sæ utruli fort, å ailt bynne i de små. litt nysgjerri, osv...
  kjærestn min e rusmisbruker. der har de gått i hasj, amfetamin, dolcontin, å heroin.
  å legaliser hasj osv stoppe jo fan ikke folk i å gå over te ainna,sterkar ting! lure litt på om en del folk her har dopa sæ såpass i live at dæm har mista siste hjernecella æ! all inbille sæ at de ska bli bære en sjeldn gång, men så bli de f.eks kvar helg,så i ukedagan, å nekte ferr at en e avhengi av nå som helst før de har gått så langt at en har tatt en overdose av nå av dritten som finnes. min kjære e endelig rusfri, han kuinna ha verri død 4 gånga allerede. foreldran å familien e helt ødelagt av all bekymringa å styre oppigjennom åran. han e 31, har rusa sæ på smått å stort sea han va 17!
  fan ikke verdt å prøv de,en risikere å dø fort nok uansett, om en itj ska bynn me såkalte snille stoffa å eventuelt utvikle de sæ, å da e de et evig slit!
  veldig mang der æ kjæm fra som e på avrusning og sånt for tia,en del klare sæ fint, en del sklir rett tebake i det gamle miljøe ijænn. folka der e i sånn slutten av 20-30 åra, og har endelig oppdaga at dæm har kasta bort halve livet fordi de skulle bare prøve en gang, så enda en, så en til.... og endt som avhengig av alt mellom himmel og jord...ha et fint liv folkens :)

  Stigge en fra trondheim, syng om live sitt, finn det på youtube. " Hysj,lille vænn" å "et jævla slit" e verdt å hør synes æ.

  SvarSlett
 20. "Jupp,hjerneblødning er absolutt en god grunn til å gi f...i å røre det hvite pulveret, men fortsatt tar du driden!!Amfetamin og amfetaminrelaterte stoffer har ofte en tendens til å utløse hjerneslag og dryp.Paranoide psykoser er ofte en bivirkning.Innlagt på mentalsykehus i 1 til flere år er vel noe folk higer sterkt etter??Deilig ifra å ha vært normal til å bli syk på sinnet.Neida få har opplevd det men mange har opplevd det også.Hør på dem,ikke på den kule kisen med livserfaringer opp etter ørene!!En kis på 30 år som har dødspeiling.Be my gest.Hjerneslag og Panikkangst annfall fulgt av paranoid psykose...
  Kjør på det er ikke så farlig...My ass"

  Jeg ser hvem du sikter til! Men samtidig så må jeg si at han virker litt mer oppegående enn deg, da han ikke har en eneste skrivefeil, mens du har sånn rundt 100!

  SvarSlett
 21. Naturligvis burde man legalisere "snille" rusmidler, de er mindre farlig enn alkohol. Men her i Norge er alt forbudt, den dummeste loven er vel at man ikke har lov til å kjøpe sex, men det er ingen forbud mot å selge det. Idioti av den norske regjeringen.

  SvarSlett
 22. skaftetryne: La oss nå ikke ta helt av med statistikker tatt fra luften. Du har et poeng, men du har lite grunnlag for de statistikkene du legger frem.

  Det er nok ikke tatt rett ut av luften (nei har ikke link og ikke gidder jeg og søke) norge har jævla mange heroinmisbrukere blandingsmisbrukere alkoholikere og hasjrøykere og det bunner i totalt ubrukelig narkotikapolitikk først og fremst.

  mvh
  Skaftetryne

  SvarSlett
 23. Jeg fatter ikke hvor disse legalistene tar tallene sine fra.

  Norge har det laveste antall brukere av hasj, mens nederland ligger på toppen!

  Mulig legalistene har mange rusmisbrukere rundt seg, men faktum er at dette er en så liiiiten del av befolkningen.

  Dessuten forstyrrer hasj hormonbalansen, og de søte snille hasjmisbrukerene utvikler man-boobs over tid.

  SvarSlett
 24. Tja, i følge aftenpostens oppslag i sommer, skiller det bare 1% i antall mellom Nederlands hasjrøykere og Norges hasjrøykere. Fine marginer her om Nederland har flest og Norge har færrest.

  Jeg synes det er latterlig å bruke sinnsvakt store ressurser på å kontrollere denne liiiiille delen av befolkningen som ikke skader andre enn seg selv. Dessuten finnes det folk som står på 24/7 for å finne ut hvordan man lager nye, lovlige stoffer som PMMA som er farligere, lettere tilgjengelig og mindre kjente enn narkolistas utvalg. Det bærer gale veien å sette hardt mot hardt, så kanskje det er på tide å tenke utenfor boksen?

  SvarSlett
 25. Det hele startet på 60-tallet når Richard Nixon satt som president i Usa. Han startet en type kampanje, "War on drugs, Just say no!". På samme tid økte han narkoenheten i politiet fra 7 pers, til 300 mann!

  Denne "war on drugs" har blitt en type mal for nesten alle land og bekjempe narkotikaproblemer i samfunnet, men fungerer det? Har det noen gang gjort det?!
  Det eneste vi gjør er å skape problemer for oss selv! Det er på tide at politikerne våkner og tørr å ta debatten fram! En smart mann på dette området er Sosiologi professor Willy Pedersen. Søk han opp på youtube og hør nøye etter!

  Mvh
  RealKar

  SvarSlett
 26. For all del røyk det "milde" rusmidlet hasj til det tyter ut av øra deres, men ikke klag når dere sitter der som 30+ år uten noe som helst, med depresjoner og russug,og mental alder som en 20 åring.
  Og ja man blir enormt avhengig av hasj,de som sier noe annet har rett å slett ikke peiling,eller ingen selvinnsikt, eller rett å slett ikke røkt lenge nok..
  Ferdig diskutert :)

  SvarSlett
 27. Ja hadde det vært så greit! Studie etter studie viser at marihuana er meget lite avhengighetsdannende, men en anonym fra internet kan si hva han vil og avslutte med ferdig diskutert, ja da vinner han diskusjonen!

  ja, marihuana er avhengighetsskapende, men ikke like avhengighetsskapende som mange andre rusmidler, for eksempel alkohol og nikotin. Så snakker du en masse sprøyt med meget liten eller ingen sannhet i seg.

  Skaff deg litt grunnkunnskap, eller slutt å trolle så jævlig. Når jeg tenker over det og leser innlegget ditt igjen regner jeg med du troller.

  SvarSlett
 28. Alle rusmidler må legaliseres.

  SvarSlett
 29. tearr jeg troller ikke har brukt mesteparten av livet mitt i rusmiljøer, men du vet jo tydeligvis best, så versegod kjør på :)

  SvarSlett
 30. Se her ja, enda fler av de trangsynte folkene som mener at legalisering er det beste. "Nei det er jo ikke like farlig som alkohol" og lignende, NEIDA! Sammenlign en dråpe alkohol og en dråpe heroin, tro meg, de mente alkohol var farligere enn heroin! Okei, lik mengde alkohol som i en sprøyte heroin, hvem dør fortest av overdose? Forbanna idioti!

  SvarSlett
 31. hei, hei!

  Latterlig sammenligning det der, altså hva faen, skulle det være logisk?

  SvarSlett