20. okt. 2010

Kjempereklame for barnehager!

Det at barnehageeierne får stor oppslag er til fordel for alle. Alle som har barn eller kjenner barn i en barnehage, alle som jobber eller kjenner noen som jobber i en barnehage og alle som liker barn generelt vil nye godt av denne oppmerksomheten fra mediene.

VG legger ut om at barnehageeierne blir søkkrike. Alle, bortsett fra noen sosialister, vet at penger er kanskje den største motivasjonsfaktoren. Det at VG setter lys på at barnehageeierne tjener seg søkkrike kan gi økt konkurranse. Jo flere som vet om inntjeningspotensialet jo flere vil  prøve å starte en barnehage. Og heldigvis for oss som har lært om markedsøkonomien, lar vis oss ikke hisse opp. Vi gleder oss på deres vegne, vi gleder oss siden de har lykkes i å gi oss forbrukere et meget bra tilbud. De gir oss en vinn vinn situasjon.

Nå som barnehagemarkedet er godt utviklet, må nye barnehager spesialisere seg. Det vil si at vi kan få billigere barnehager, sport, språk, friluftsliv og alle andre tenkelige nisjespesialiseringområder. En større tetthet vil også føre til bedre betalte barnehageansatte, barnehageansatte er enda lavtlønnet yrke, ettersom etterspørselen etter dyktig og utdannet arbeidskraft blir større.

Det at Eierne tjener penger er utelukkende positivt, det betyr at de tilbyr et produkt vi er fornøyde med. Og de vil fortsette å tjene penger till noen tilbyr et bedre produkt og de blir utkonkurrert.

vg

7 kommentarer:

 1. Ikke lov for grundere og tjene penger i dette landet ?
  NILLE

  SvarSlett
 2. Problemet er vel at eierne blir subsidiert med 50%
  av kostnadene de har ved å drive disse barnehagene. Da er det vel litt urettferdig ovenfor alle andre som prøver å tjene penger i en bransje som ikke får tilskudd fra stat eller kommune.

  SvarSlett
 3. Feilen er at går man inn i enkelte av disse barnehagene ser man at pengene går til eieren og ikke til ansatte og barna

  SvarSlett
 4. De private barnehagene må etterfølge det samme regelverket som de kommunale. Det er ingen forskjell i kravene for drift, men kanskje det er en pekepinn på hvor dårlig drevet de kommunale barnehagene er ?

  SvarSlett
 5. Anonym 1905 - Her må du våkne opp til den virkelige verden. Om staten drev alle barnehager 100%, så går jo heller ikke pengene "til barna". Private får kun 88% i tilskudd av det det offentlige driver for. Altså 12% spares. Undersøkelser viser også helt klart at private barnehager oppleves som bedre enn de offentlige. Altså bedre barnehager for mindre penger. Vinn-vinn. Problemer er misunnelsen som bloggeren her drar frem.

  18:56 - Dette har du helt rett i! Et offentlig-privat marked er langt ifra rettferdig og det beste. Det burde vært 100% privat, hvor brukerne selv betaler. Da får man også full konkurranse hva angår pris. I dagens system, er prisen fast - så pengene eierne kan spare, stappes rett i lommen. Gratis penger fra skattebetalerne. Det er ikke det samme som i et fritt marked uten subsidier, hvor man evt. er så flink at man produserer tjenesten langt billigere enn konkurrentene.

  Men dagens system er ihvertfall langt bedre enn planøkonomien vi ser ellers i mørkerøde-Norge.

  Forøvrig skal media HAKKE NED på de som tjener og skatter mest til Norge. SINNSYKT! De burde jo hylles, de burde bli sett opp til. Men nei, i Norge hylles skattesnylterne og de late. For et land!

  SvarSlett
 6. Skulle gjerne svart fyldig til de ovenfor, men Lansky og UnoMo gjorde hele jobben.

  18:56:
  Vil du at de kommunale skal få en fortrinn i konkurransen, ved å bare kutte de privates støtte? Hvilke barnehager er det ikke som får støtte`?

  SvarSlett
 7. Hvem tar egentlig Kristin Halvorsen på alvor dama juger jo så det renner av henne.

  SV tåler ikke at private gjør det bra her i Norge. Staten skal eie og drive alt av tjenester, koste hva det koste vil og uansett kvaliteten på tjenesten.

  Unomo skrevet det bra: "Forøvrig skal media HAKKE NED på de som tjener og skatter mest til Norge. SINNSYKT! De burde jo hylles, de burde bli sett opp til. Men nei, i Norge hylles skattesnylterne og de late. For et land!"

  Men dette gjelder ikke kun media men også våre politikere. Norge har i dag ca 700.000 mennesker mellom 16 og 67 år som står utenfor skole/utdanning/arbeidslivet og derfor lever utelukkende av stønader fra staten Norge. Politikerene løfter ikke en eneste finger for å få noen av disse 700.000 mennesker ut i skole/utdanning/jobb. Disse menneskene er totalt fredet og skal som kriminelle her i landet tas på med silkehansker. Er det rart Nordmenn er late.

  De stakkerne som ønsker jobbe og starte opp for seg selv som de private barnehage eierene skal settes ut i gapestokk til spott og spe for all verden. Fantastisk, godt jobbet Norge.

  SvarSlett