9. nov. 2010

Bilbeltebruk er ikke statens ansvar!

Før jeg begynner vil jeg bare si at, bilbelte er en fin ting. Bilbelte kan redde livet ditt og andre i bilen. Når du er festet i bilbeltet øker din sjanse til å overleve, samt de andre i bilen sin sjanse til å overleve. Bilbeltet vil hindre deg å drepe de andre i bilen, ved at beltet stopper deg fra å fyke inn i andre personer og skade dine venner og familiemedlemmer.

Du kan argumentere for ikke kjør bil mens du snakke i telefonen, ikke kjør for fort, ikke send tekstmeldinger mens du kjører, ikke se film, bruk lys/blinklys og så videre. Jeg er en av de mest liberale personene jeg vet om, og selv jeg støtter disse lovene helt, eller delvis.

Når det er sagt er det ikke staten sin oppgave å passe på at du bruker bilbelte, det er din egen oppgave. Når staten går inn i rollen som forelder, da er det noe brutalt feil med samfunnet. Ved et krasj skader du sannsynligvis kun deg selv ved å ikke bruke bilbeltet, i noen tilfeller, også andre i bilen. Poenget er at du skader ingen, bortsett fra de som frivillig har satt seg i bilen. Hvorfor skal staten komme inn å si: "Dette får du ikke lov til, du er ikke ansvarlig nok til å ta en avgjørelse om å kjøre med eller uten bilbelte.".

Grunnen til at jeg skriver om dette er at EU har utviklet ASSET-Road. EU har utviklet nok en måte å trampe på personvernet ditt. Den tar et flott bildet av deg og registreringsskiltet ditt, kamerat ser om du har betalt årsavgiften, om du kjører for fort, overvekt i bilen, dårlige dekk og bremser og bilbeltebruk. Folk kommer nok uansett til å fortsette å råkjøre likevel, men kanskje får staten litt mer penger, og det er jo fornuftig. Kanskje det minsker kjøregleden og frihetsfølelsen, som mange mener er hovedgrunnen til at de liker å kjøre bil.

Read it all on the web!

10 kommentarer:

 1. Infamt. Hva skal vi gjøre med deg når du er lam fra nakken og med fordi du utøvde din liberale rett til å skade deg selv? Jeg føler det blir feil å la deg ligge der, men tror ikke jeg ville løftet en finger hvis du fremdeles påberopte deg liberale friheter og nektet å motta hjelp fra rødgrønne sosialistsvin.

  Hold nå opp og hisse deg over bilbelter og bruk ditt liberale sinnelag på noe mer konstruktivt.

  SvarSlett
 2. 06:40: Selv bruker jeg alltid blibelte, uansett hvor kort tur jeg skal. Du hører aldri meg kalle "de rødgrønne" sosialistsvin, og jeg ville heller aldri takket nei til hjelp fra staten. Hadde høyre kom til makten hadde jeg kanskje hatt mindre køer og raskere forbedring også.

  SvarSlett
 3. Staten skal altså ikke gjennom vegtrafikkloven pålegge deg er bruke bilbelte. Uansett hvor liberal du måtte være vil jeg tro du forventer at de skal da kostnadene ved din rehabiletering om du er så heldig å overleve et kræsj. Eller har du noen millioner du er villig til å bruke selv?

  SvarSlett
 4. Hakkespett:
  Med dagens system skal staten gjøre akkurat det samme som de gjør ved fedme, kreft, diabetes, kols, hjerte- og karsykdommer og alle andre sykdommer som helt eller delvis kommer av livsstilen.

  HIV, Aids og andre kjønnssykdommer er en stor fare ved sex, vil du kriminalisere ubeskyttet sex? Hvis ikke vil jeg kalle deg en hykler.

  SvarSlett
 5. Det blir fort staten sitt problem om du krasjer og blir skadet. Det er staten som betaler sykehusregningen din, og det er staten som betaler for all hjelp og hjelpemidler du trenger etterpå. Så at de innfører en lov om bilbeltebruk og finner en måte å innføre den på, syns jeg er helt greit. Og om de skulle få inn mer penger på det, så er det prisen vi betaler for å bo i et samfunn hvor vi har såpass mange offentlige tjenester.

  SvarSlett
 6. Kall meg en hykler. Faktum er at det er påbudt å bruke setebelte. Det er ikke nedfelt ved lov at det er forbudt med ubeskyttet sex.
  Jeg har gått ned denne vegen før. Man kan ramse opp eksempler i det uendelige. Siden du er er så liberal så kan man f.eks hevde at det ikke bør være statens oppgave å sørge for at lovene blir fulgt. Da før du det slik du ønsker. Staten får ingen foreldrerolle. Du er en 16 åring på en hjemme alene fest.

  SvarSlett
 7. Når det gjelder ubeskyttet sex er det faktisk stafbart å smitte andre med HIV eller AIDS...

  SvarSlett
 8. Hakkespett:
  Jeg er for politi. Et sterkt politi som skal følge opp de få sakene de trenger. Jeg vil ha full frihet, full frihet intill din frihet går ut over andres. Det vil si kjøre for fort ulovlig, siden du kan drepe en uskyldig tredjepart. Bilbeltebruk er lovlig, siden du dreper deg. Latterlig å si jeg er mot politi, uten politi får jeg det ikke slik jeg ønsker, tvert i mot. Du har ikke frihet om naboen får lov til å slå deg ned, om han føler for det.

  Anonym:
  Det er ulovlig om du har ubeskyttet sex og vet du er smittet med sykdommer. Det ikke ulovlig dersom du ikke vet du er smittet.

  Tania:
  Det er staten som har tatt på seg ansvaret selv. Jeg ser logikken, det jeg derimot ikke ser er grunnen til at du støtter påbud av bilbetet, men ikke f. eks. forbud mot mcdonalds, smågodt eller noe sånt.

  SvarSlett
 9. Kan du ikke bare sette deg ned med alle lover og forskrifter og fjerne alle dem som passer for deg. Så setter du opp de som skal være forbudt og sender det til Storberget.

  SvarSlett
 10. hakkespett:

  hadde det vært så enkelte ...

  SvarSlett