26. sep. 2010

Dobbel skandale i Treholt saken.

Treholt var helt sikkert en landssviker, han var jo medlem i Arbeiderpartiet. Fra spøk til alvor, så er det mye som tyder på at Treholt ikke har rent mel i posen. I 1992 uttalte nestsjefen for spionasje i KGB at arrestasjonen av Treholt ble sett på som tapet av en spion. I dag sier en tidligere KGB spion at det er som å vaske en svart hund hvit. I 1992 sa innrømte han at han hadde gitt dokumenter fra gråsone avtalen til russere. Etterforskerne som satte fart på påstandene om fabrikkering av bevis, har i ettertid moderert seg. De fleste andre etterforskerne som VG har vært i kontakt med, sier at de ikke har gjort noe ulovlig.

Det kan se ut som de eneste som står på mot dommen, er Treholt selv, advokaten og kona hans. Selv om advokaten sier han har to nye etterforskere, betviler jeg at saken vil få en annen konklusjon enn sist, om den gjenopptas. Likevel kan det vise seg at pengebeviset er forfalsket.

Om det viser seg at myndighetene har forfalsket pengebeviset, vil dette i mine øyne være mye verre enn at Treholt har lekket ut sensitiv informasjon. Ideologisk sett mener jeg at staten er til for menneskene og ikke motsatt. Forfalskning av bevis er det motsatte av den grunntanken. I hode mitt er det bedre att en som har drept og voldtatt 13 barn går fri enn at staten forfalsker bevis. Drap går utover ofrene og familie og venner, forfalskning av bevis går ut over en hel nasjon. Forfalskning av bevis er et stort og skremmende skritt mot en politistat.

Gleder meg til å se hvordan det utspiller seg. Håper det viser seg at det ikke ble forfalsket bevis. Uansett hva som skjer må vi ikke bevege oss mot en politistat, hvor vi brikker i statens spill. Si nei til datalagringsdirektivet, som vil være et steg i feil retning.

vg,

9 kommentarer:

 1. Vil heller ha tredd new world order og overvåkning samfunnet ned på norge,enn å ha eit barn bli voldtatt.
  Innfør anarki siden det egentlig står nærmast demokrati,enn det våset vi har i dag..

  SvarSlett
 2. Gordievskij

  I Treholt-saken var den sovjetiske avhopperen Oleg Gordievskij et av aktoratets viktige vitner. Men Gordievskij utpekte ikke bare Arne Treholt, men 200 andre personer i mange vestlige land som KGB-spioner. Blant disse var den danske journalisten Jørgen Dragsdahl. Dragsdahl har kommentert anklagen bl.a. i den følgende artikkelen: http://www.dragsdahl.dk/A19950223.htm

  SvarSlett
 3. anonym 16:00:
  tror du ikke KGB hadde 200 spioner i vestlige land?

  SvarSlett
 4. Det siste er at VG kaster inn den angivelige kgb avhopperen Oleg Gordievskij, mannen som også påstod at bl.a Einar Førde og Viksveen var storspioner.
  Mannen har blitt tatt i løgner gang på gang, men det kommer lite frem

  SvarSlett
 5. Det har vært en rekke undersøkelser om nordmenns naive holdning til sine styresmakter.. Jeg har lenge tenkt på hvor mange dommer vi har i så mange slags saker der "bevisene" egentlig er indisier og lite mer. Selv husker jeg ikke vold saken fra 80 tallet der POT stormet en avis redaksjon og blant annet beslagla abonnent listene. Dette er ikke spesielt for den tiden slik mange tror... Det er spesielt for Norge og for en demokratisk nasjon.

  SvarSlett
 6. http://www.dragsdahl.dk/A19950223.htm

  SvarSlett
 7. Hei,

  Din blogg er plukket ut til "ukas blogginnlegg" på ung.no. Innlegget ligger nå på forsiden av ung.no, med link til din blogg. Vi vil gjerne sende deg en liten premie. Send oss fullt navn og adresse til mari@ung.no, så vi vet hvor premien skal sendes. :)

  God helg! Hilsen oss i ung.no

  SvarSlett