27. sep. 2010

for mange år siden var jeg enig i røykeloven.

Når jeg var rund 8-9 år var jeg enig. Da synes jeg røyking burde være ulovlig overalt, det luktet jo så fælt!

Nå har jeg endelig vokst opp og ser hvor latterlig det er. Hvor arrogant er en politiker når han sier hvor du har lov og hvor du ikke har lov å røyke? Nå som jeg har vokst opp, innser jeg at om noen får lov til å røyke på utesteder og arbeidsplasser eller ikke, burde være helt opp til eieren. Jeg, eller andre, kan ikke gå rundt å gjøre ting vi ikke liker ulovlig.

Jeg har vokst opp, det har IKKE staten! Kanskje på tide?

33 kommentarer:

 1. Det lønner seg ikke å gjøre det for bekvemt på uetserveringen..før de vet ordet av det er det regnet som innendørs. Her i byen ser jeg folk sitter godt påkledt, ikkeno levegger, så det er særdeles mye utlufting. Men litt lys og terassevarmer samt markiser har enkelte fått. Det er vel de leveggene utestedene bør passe seg for...

  SvarSlett
 2. Er du i det hele tatt fra Stavanger, Anonym? Hvis ikke så vet du ikke hvor helt for jævlig vinden kan være - Noen få terassevarmere hadde ikke vært store hjelpen ved Halv Toll.

  Eller har eg misforstått innlegget ditt totalt? ^_-

  Er forøvrig helt enig i at staten kjører en latterlig linje her. Røyker selv og begynner så smått å bli lei av den evige diskrimineringen eg utsettes for..

  SvarSlett
 3. Kjempebra, et steg nærmere målet om totalforbud! Røykerne er slaver som plager ikkerøykere med gifta si. Alt dette for noen mektige menn skal tjene seg rike på tobakksindustrien.

  SvarSlett
 4. Nå må Nazi-Per gi seg. Nazi Per = Staten med idiot-byråkrater.

  Si meg en ting : Hvorfor skal ikke-røykerene dilte etter røykerene og dermed lage et helvete for Oss? Stikk av, og vær der !

  SvarSlett
 5. Hvorfor kan ikke vi som røyker og drikker bare slutte? Hvor skal staten hente inn de tapte avgiftene sine da? Frukt og Grønt kanskje? Jeg bare lurer....

  Hilsen
  Alkoholiker og Luftforpester??

  SvarSlett
 6. Stem Fremskrittspartiet hvis dere ønsker EGNE røykerom,LAAAAANGT vekk fra Ikke-Røykende Moralister og Mørkemenn/Kvinner:)

  Er forøvrig pussig at Ikke-Røykerne fremdeles lunter etter røykerne,de som ikke liker røyklukt???

  Over-sunne mennesker er som oftest dårlige mennesker,som ønsker å begrense livskvaliteten til så mange som mulig rundt seg,som ordtaket: Misery Loves Company:)

  IKKE GI DEM DERES SELSKAP - UTSTØT OG FRYS UT IKKE-RØYKERNE:)

  Nå skal jeg ta meg en sigarett (dvs: en JOINT,lol;)

  HEIA INDIVIDUELL FRIHET:)

  SvarSlett
 7. Det lukter Surt og fis og driit etter att røykeloven ble innført
  så det så!
  dette er jo f.....meg helt tragisk.

  SvarSlett
 8. Når ble det en menneskerett å røyke?

  Det finnes masse dårlige unnskyldninger for å røyke, men veldig få gode grunner. Røykeloven er et gode og måtte uvanen dø ut om noen generasjoner.

  SvarSlett
 9. Jeg tror at Både frp, venstre og mesteparten av høyre var mot røykeloven. Du har altså valg om du sier nei til røykeloven.

  Jeg kan gjerne lage et helvete for røykerne holde dem borte fra mine barer, restauranter og arbeidsplasser. Jeg skal også gå i tog for å få andre til å gjøre røyking ulovlig på sin eiendom, MEN STATEN SKAL HOLDE SEG LANGT BORTE!

  SvarSlett
 10. Jaja:
  Det finnes like mange dårlige unnskyldninger for røykeloven, som det finnes dårlige unnskyldninger for å røyke.

  Det er ingen menneskerett å røyke, men frihet fra statlig innblanding burde være en.

  SvarSlett
 11. Mange sier at det er frivillig og røyke, så derfor bør røykerne tåle det, men siden de allerede er ute kan man vel for faen si at det er frivillig å dilte etter røykerne bare for å kunne klage!

  SvarSlett
 12. Hva blir neste? Alle som røyker får vel slutte å gå på restaurang, halvert omsetning til utelivsbranchen og noen som får stenge. På butikkene skal røykerne ikke se hva de kan kjøpe (lissom den gyllene tiden for sprittsmuglerne i USA, dengangen ble det solgt fra baklokalet). Eller kanskje vi om en par år ikke får lov å komme inn og eller blir kastet ut av noen utelivsgorilla som står i døra, fordi vi lukter tobakk.
  Absurd! og røykerne røyker fortsat. Jeg fortsetter også å røyke, dette er bare for latterlig.

  ....og politikene diskuterer sikkert neste steg over en par røyk....

  SvarSlett
 13. ja jeg er jævlig når jeg røyker ute og ikke-røykene kommer forbi meg å begynner å kommentere. ja jeg har hørt meningene deres, men trenger jeg høre dem når jeg tar meg en røyk???! Hold kjeft sier jeg bare å slutt å klag. ja, jeg kjenner konsekvensene av røyking siden jeg jobber innen helsevesenet, men når det ikke har stoppet meg tror dere masse regler gjør det??! nei, det bare irriterer meg, og foresten; hvem skal dere dilte etter hvis alle slutter?????! ingen er fornøyd uansett, så pass dere dere som biter negler, dere er neste offer ut...

  SvarSlett
 14. dette helle kom til ifra en som hater alkohol og tobakk. en av de som er ifra krf. de som vil(legg merke til "de som vil)at vi skal gjøre som de(dvs underslå penger, tukele med damer når vi er gift osv) nei takk de derre dobbeltmoralistene ifra krf får aldri min stemme om så de var de siste på denne jord.
  vi har alle en fri vilje... og de som plages av røyk behøver ikke å gå der røykerne går og vice versa.

  ps. kan ikke huske sist jeg var på en resturang og tok meg en øl. sitter heller hjeme eller sammen med gode venner som fortsatt røyker..og jeg trur det er mange med meg som gjør det samme. og nå ser det ut som vi blir mange flere...

  SvarSlett
 15. Når man ser hvordan lungene til en passiv røyker ser ut så er det jaggu på tide å bli kvitt dritet!!

  SvarSlett
 16. Så ufattelig mange "voksne" innlegg. Spesielt fra deg i helsevesnet. Er du portør kanskje? Jeg har vært storrøyker i 26 år. 40 om dagen, og sluttet for 10 år siden. Er slett ikke blitt fanatiker og har ingenting i mot at folk tar seg en røyk hjemme hos meg, men hold for svarte diskusjonen på ett sakelig nivå! Dere syter som småunger som har blitt fratatt lørdagsgodteriet sitt. Om noen blir plaget av at du røyker så er det en selvfølge at du skal trekke deg. Min mor er så allergisk at hun kan havne på sykehus hver gang hun passerer en røykegjeng. Hun klager ikke, men det er ikke riktig at noen mennesker skal leve amputerte liv bare fordi dere forlanger å få lov til å røyke i det offentlige rom. Dere dør ikke av røykmangel, det kan jeg garantere men det finnes de som dør av røyk, så hvem skal ha vikeplikt? Jeg bare spør.

  SvarSlett
 17. Jeg husker også den tiden hvor det ble røyket over alt, på kafèer, restauranter, sykehus og gamlehjem.
  Og på et bittelite (2x3m)rom i 4 etasje på rogaland sykehus, satt jeg mens jeg besøkte en eldre dame, sammen 20 andre..halvparten røyket ikke. Men å bruke den store, tomme Tv stua rett i nærheten, nei det var de ikke villige til..
  Da det ble innført røykerom på kafèene, så var det umulig å få sitteplass i disse, pga ikkerøykerne som fylte opp plassene..
  Og da vi ble forvist til fortauet, så dukket samme gjengen opp der..selv når man står i 20 minus og tar seg et par trekk, så skal ikkerøykerne dilte etter..
  Neida, det er ingen menneskerett å røyke, men personlig frihet og selvråderett står sterkt i Norge, så om jeg velger å ta en røyk, så kan du velge å ikke bli med..
  Verre er det ikke.

  SvarSlett
 18. Ler av alle dere som klager paa roykere.
  Herregud aa barnslige folk er.
  De vaerste er faktisk de som har royket for og sluttet.(sorry engelsk tastatur).
  Hvor mange millioner kr tar Staten inn paa aa selge royk??
  Hvor vil de ta disse pengene fra hvis d blir total forbud?????

  Tenk litt paa dette folkens.

  Er Selv passiv royker, Lungene mine er like fine de.
  Daarlig argument d der.
  Politikere Juger saa d renner av dem alle sammen, uansett om de er Ap,krf,frp.

  La naa Roykerne ha den lille gleden av sin royk.
  Og slutt of forfolg dem overalt "ikke roykere".

  SvarSlett
 19. jeg tar min blås med god samvittighet,på jobben er det lov å røyke og der florerer sveise røyk men ingen forbyr sveise røyken eller gass og støvet siver overalt...riktig nok har jeg luft maske men ikke hele tiden..heia norge....mobbe landet nr 1

  SvarSlett
 20. "Lungene mine er like fine de" Har du tatt ut lungene dine og sett på dem eller?

  SvarSlett
 21. Jaja, da fortsetter kampen for å detaljstyre livene våre. Vi må for all del ikke bestemme over våre egne liv lengre. Men et forslag - kan ikke politikerne feie for egen dør å fjerne røykerommet på stortinget først. Da hadde det vært litt troverdighet i all elendigheten de sprer rundt seg.

  SvarSlett
 22. Ikke noe problem... Sluttet å gå ut på utesteder for å ta en øl og treffe venner da røykeloven ble vedtatt. Tar meg heller pils hjemme og inviterer venner på besøk og gir faen i utesteder.

  Mindre fortjeneste til utesteder og mindre avgifter til staten... Skader heller ikke at alkohol og røyk kjøpes i Sverige.

  SvarSlett
 23. Svenskene har rett.... Vi er den siste sovietstat.. Bare synd at ingen greier å organisere noe oppbud mot all dritten "regjeringen" finner på, dette gjelder ikke kun røyking. Dette gjelder stadig flere påfunn myndighetene har for å detaljstyre vår hverdag for å "beskytte folket" mot fæle ting. Summen av alt blir at vi taper en del av friheten som våre besteforeldre kjempet så tappert for. Er glad de ikke ser hvordan vi søler bort arven.
  Kontroll er resultatet når man blander politikk og religion..

  SvarSlett
 24. Jeg tror mange glemmer grunnen til røykeloven. Den er for å verne de som jobber på utesteder i mot et helsefarlig miljø. Hvis en plass ute blir lukket slik at røyken ikke kommer ut i tilstrekkelig grad så har de som jobber der med å hente glass osv. en helsefarlig arbeidsplass og krav på vern.

  SvarSlett
 25. 28. september 2010 08:54: Og du glemmer at en ikke skyter spurv med kanon. Ikke med mindre en er rik og gal nok, uansett..

  Alt med måte. La røykere få ha en levegg eller to ffs. Ikke-røykere kan heller la være å følge etter

  SvarSlett
 26. hm kanskje alle som røyker skal få lov til å gjøre akkurat som de vil samme hvem de rammer? Hm og hvem er det som er egoistisk, ikke røykerne eller røykerne??? Dersom vi skal fronte retten til å gjøre som en vil til enhver tid så kanskje det bør ha andre konsekvenser, røykerne kan selv dekke sykehusregningene når de blir rammet av røykerelaterte sykdommer. Hvorfor skal samfunnet ta regningen for selvpåførte skader?? hvorfor skal vi betale millioner hvert år for å redde de med kols og lungekreft når de selv har valgt å påføre seg dette?

  Og at restauranter og puber går konkurs uten røykerne er for lengst tilbakevist. Gammelt og utgått argument. Har ikke røykerne noe nytt å komme med???

  SvarSlett
 27. 28. september 2010 09:45: Joa, at så lenge røyking er lovlig burde ikke staten gå inn og aktivt diskriminere og plage oss røykere. Hadde det vært ulovlig hadde det heller vært greit nok, men i og med at det ikke er det..?
  Ser ingen grunn overhodet til at ordningen ved Halv Toll (og tilsvarende plasser) skulle være imot lovene: Det er som flere her har sagt allerede - Kommer det et røykerom tar det ikke lange tiden før ikke-røykere okuperer plassen og derfra er det ikke lange veien før en irriterende helsefanatiker/antirøyker kommer og krever hele greia fjernet.

  SvarSlett
 28. La oss forby alt som er plagsomt for folk rundt oss med det samme vi er i gang å klage over røykere. Selv plages jeg av mye rart: røyking, parfyme, bråkete folk på bussen, uhøflige mennesker, lukten av frityrstekt mat osv osv.

  SvarSlett
 29. Staten burde ikke ha mulighet til å selge tobakk,for så å tjene mill.av kr.på en vare som ikke er lov bruke. Rydd alle hyller,ellers er det svindel.
  Vi har jo en rettsal i Europa,som nettopp skal påse at det går riktig for seg i sånne "gokkeland" som Norge er ett av.
  Hilse røyker.

  SvarSlett
 30. Anonym 8:04:

  Alle som jobber i utelivsbransjen er allerede klar over at røyking er skadelig. De tar jobben frivillig og er voksne nok til å vurdere konsekvensene. På samme måte som de som jobber i jordbruk og skogbruk vet det er flere dødsulykker der, enn i andre yrker, og de som jobber i helse sektoren vet det er flere skader der, enn i andre yrker. Det er en kalkulert risiko.

  Om du virkelig mener staten må ta ansvar for de som frivillig har tatt en jobb som servitør får vi kjøpe munnbind til dem.


  Anonym 09:45

  Først, jeg røyker ikke og har aldri gjort det. Det du går inn på nå er et meget farlig argument. Grunnen til det er at deg kan brukes om så mange ting. Hvorfor skal samfunnet betale for at du spiser usunn mat? Fedme er den desidert største utgiftposten for sykehuset, hvorfor skal vi som er sunne betale for alle de overvektige? Hvorfor skal staten betale for at du ikke trener hver dag? Trening gir enorme helsegevinster, hvorfor skal vi som trener betale for alle andre? Fisk er meget sunt for kroppen og hjerte, fet fisk hjelper for å holde deg fisk? Oss som spiser fisk er mye sunnere enn dere andre, hvorfor må vi betale sykehusregningen din?

  Hvorfor skal samfunnet betale for selvpåførte skader? Håper vi gjør det ulovlig med fet mat, gjør det påbudt å gå på treningssenter tre ganger i uken og man må bli bøtelagt om man ikke spiser fisk to ganger i uken. I tillegg kan vi ha egenandel på farlige yrker!

  Det er et kraftig argument, men det er farlig. Du kan få gjennom nesten alt om du bruker det argumentet, jeg gikk langt i eksempelet, men du ser poenget mitt? Det er et fy fy argument.

  Du har rett i det, barer har faktisk positiv økonomisk effekt av å gjøre røyking ulovlig, i følge mange studier. Derfor bør det være opp til eieren. Om han vil gjøre røyking ulovlig i lokalet sitt. Det vil gi større mangfold blant barer, ettersom som barer med lov til å røyke trekker andre kunder og ansatte enn barer hvor det ikke er lov.  Til alle som vil gjøre røyk ulovlig:

  Forbud mot alkohol virker ikke (f. eks. Saudi Arabia)
  Forbud mot narkotika virker ikke (alle land i verden)
  Forbud mot Prostitusjon virker ikke (f. eks. USA)
  Forbud mot våpen virker ikke (hele verden)

  Allerede er den svarte økonomien enormt stor I følge wikipedia er Norges svarte økonomi mellom 13 og 23 prosent av økonomien, og det er relativt lite. Et forbud mot sigaretter er en gavepakke til de kriminelle.

  SvarSlett
 31. Mange gode poeng fra deg i siste post, må bli kvitt litt antifolk på stortinget.
  Forbud i alle retninger virker mot sin hensikt. La folk bestemme selv i den grad det ikke direkte går ut over andre, tror vi hadde fått et bedre samfunn av det. At vi har en røykelov er bra for å sikre tilbud til de som ikke tåler/liker røyk, men ikke i den form den er nå. Hykleri og sjikane er det nå.
  Hvis jeg vil drive en pub og la folk røyke der så burde det være min rett til å bestemme det, ikke staten. Skjønner ikke problemet med det, tror det ville være ganske selvregulerende. Eksempel:Jeg er ikke komfortabel på nudiststrender, derfor drar jeg ikke til slike. Plager ikke meg at det finnes, sikkert greit for de som liker sånt.

  SvarSlett
 32. Flott sisteinnlegg, nudiststrendene er en meget god sammenligning, ettersom mange prøve å fjerne nudiststrender også... jeg blir matt!

  Privat eiendomsrett burde være grunnleggende i et samfunn, det synes ikke norske politikere.

  SvarSlett
 33. Rart at det er lov å sole seg, det er jo den sikreste veien til hudkreft. Vi stemmekveget burde jo ikke ha lov til å ta en slik risiko.. For ikke å snakke om privatbilismen, for en styggedom.. Masse folk som dør i trafikken, burde vært forbudt sikkert.. Blir kvalm av dustenorge, dagens system hever politikerforakten til et nytt nivå. Tror nesten vi trenger en sånn "taliban" til å stikke opp på tinget en tur og tynne ut litt. Beste måten er vel å hive ut krekar-tullingen, hehe. Gleder meg til valget!! :-D

  SvarSlett