9. sep. 2010

Endelig Castro!

Castro har i årevis undertrykket folket, ignorert av menneskerettigheter og å hindret grunnleggende friheter friheter. Dette fikk han til gjennom en meget voldelig og unødvendig revolusjon. Nå sier han plutselig at kommunismen ikke har virket så bra for Cuba, Utrolig! Til; dere vandrende hjernedøde zombier som går rundt med Che t-skjorter, kan dere for en gangs skyld tro på at det ikke funker? Nå er det Che Guavara's partner som sier i fra!

Skrev tidligere et lite blogginnlegg, det summerer opp en bitteliten del av det store helvetet kommunismen har skapt. Hvordan noen stolt viser frem Che t-skjorter den dag i dag, skjønner jeg ikke.

Vil også linke til Unge Høyre medlem Kristian, han har et fantastisk innlegg om Che Guavara

13 kommentarer:

 1. Hvor er det du finner grunnlag for å si att Castro har undertrykket og ignorert menneskerettigheter?

  Castro har vært en stor leder i en nasjon som har på grunn av andre nasjoners idiotiske oppførsel måtte klare seg selv.

  Å si att kommunisken ikke er bra er som å si att volvo ikke er bra så lenge du kjører opel, det er noe DU IKKE VET NOE OM FØR DU HAR PRØVD.

  Sånn er det bare.

  SvarSlett
 2. Hvis dette stemmer, og Castro virkelig vil åpne opp Cuba og samarbeide med amerikanerene så vil dette få enorme positive følger for cubanerene! Det blir som å høre Stalin angre sine feilgrep; nesten utenkelig.

  SvarSlett
 3. Jeg kom over denne bloggen gjennom link fra VG`s artikkel om Castro. Så jeg vet fint lite om deg og dine meninger forøvrig. Men èn ting er sikkert. Du har særdeles mangelfulle kunnskaper om Cuba og landets historie. Du skriver: "Dette fikk han til gjennom en meget voldelig og unødvendig revolusjon". Unødvendig??? Er du i det hele tatt klar over hvordan forholdene var på Cuba under Batistas ledelse og i årtiene før maktovertagelsen? Vet du hvilket land Castro først henvendte seg til etter 1/1-1959 og hvorfor? Har du kunnskap om hvorfor og hvordan Cuba allierte seg med det gamle Sovjet? Utifra ditt innlegg vil jeg påstå at du har særdeles lite kunnskap om Cuba og forholdene der. At Che ikke var den helten som han historisk er blitt er allmenkunnskap. Dette skjønte Castro selv. Og derfor fjernet han seg fra ham. Les brevet som Castro skrev til Che i forkant av operasjonen i Bolivia og ikke minst; Ches tilsvar. Originalbrevene er utstilt i revolusjonsmuseèt i Havanna, men du finner sikkert en kopi på nettet om du skulle være interessert. Castro har aldri vært en kommunist rent ideologisk. Derimot var/er han ideologisk en sosialdemokrat. Stor-politiske omstendigheter gjorde at han måtte være pragmatisk og endte desverre opp med Sovjet som alliansepartner. Mot hans eget ønske. Dette betyr ikke at han ikke har gjort store feil under sin regjeringstid. Selvfølgelig har han det. Men du må se på det store bildet, tiden han levde i, for å danne et litt mere nyansert bilde av den politiske situasjonen på Cuba. Jeg har en meget god venn som jevnlig møtte Castro mens han var president. Og i de møtene kan jeg love deg at det gikk hardt for seg. Castro var ikke en eneveldig despot slik mange er forledet til å tro. Han tok/tar imot kritikk i langt større grad enn mange vet. Bare det faktum at han offentlig innrømmer at han tok feil tilsier at dette er en svært reflektert mann. PS: jeg forsvarer IKKE alle Castros valg og handlinger. Men husk at mannen satt som president i flere av de mest dramatiske decennier som den moderne verden har gjennomlevd. Man må dømme etter det verdensbilde som eksisterte på den tiden og ikke i etterpåklokskapens "klare" lys.

  SvarSlett
 4. Til "Plukk".
  Castro har så til de grader samarbeidet med Amerikanerne. Du kjenner kanskje til den unike avtalen som ble laget ang båtflyktningene? President Clinton og Castro var millimetre unna en normalisering mellom Cuba og USA. Hvem var det som torpederte dette? Selvsagt Eksil-Cubanerne i Miami. Les litt om nedskytingen av de "amerikanske" privatflyene over Malecon. En hendelse som ble iverksatt for å bevisst tvinge Clinton til å trekke seg.

  SvarSlett
 5. Bare synn at det tok han over 60 år å finne ut at sosialismen er det mest mislykkede av alle sammfunnsystemer

  SvarSlett
 6. Tja... Vil nå påstå at Kommunismen, Fascismen, Nazismen, er langt værre enn sosialismen. Det tok F.Castro ikke 60 år å finne ut av dette. Han visste dette fra dag 1 etter maktovertagelsen. Men når noen tilbyr deg fastpris i eksportindustrien (sukker) tar du gledelig imot dette og bekjenner deg automatisk til tilbyders ideologi. F.Castro er en særdeles pragmatisk mann.

  SvarSlett
 7. Legg merke til "lengre". Om du kjenner Cubas historie ville du også skjønt at kommunisme for de fleste var et skritt frem. Men kommunismen i nyere tid har kommet til kort. Desverre har USAs behandling av Cuba og Castro skapt en fiende av folket så vel som lederen som har holdt liv i kommunismen der lenge etter den gikk ut på dato.

  Kudos til Castro for hans ydmykhet og selvinnsikt. Kan desverre ikke si det samme om bloggeren..

  SvarSlett
 8. Jaja, ser at sosialistene har store problemer med å forlike seg med virkeligheten, å dømme etter kommentarene her.

  Det finnes ingen ideologi som har vært ansvarlig for så mye undertrykkelse, terror og myrderier enn kommunismen, selv ikke nasjonalsosialismen. Men fortsatt står de politisk-religiøse sosialistene i kø for å forsvare det, og alltid med de samme debatteknikkene og den samme intellektuelle korrupsjonen sin.

  For som Ibsen sa det: Tar du livsløgnen fra gjennomsnittsmennesket, så tar du livsgleden fra ham med det samme.

  SvarSlett
 9. FF: Du tok ordene fra min munn!

  SvarSlett
 10. Blogger vet tydeligvis null og niks om Cubas historie og revolusjonen. Den var IKKE voldelig og IKKE unødvendig. Fulgencio Batista var en bøllete mafioso som USA hadde satt inn. Han drev gambling virksomhet, og var en elendig diktator. Etter landingen med båten Granma i Desember 1956, klarte Fidel Castro og hans trofaste companeros og snu folket mot Batista. De var 79 folk eller no når de landet, de vant flere slag ved hjelp av guerrilla taktikk, samt og være snill med folket, imotsetning til Batista`s hær. Dyktig leder!

  men nok om det, Cuba har noen problemer som sensur f.eks. Etter og ha lest flere bøker og sett flere dokumentarer, har jeg funnet ut at det med menneskerettighetr er sprøyt. Han har aldri heller UNDERTRYKT folket sitt!! Det er dummeste jeg har hørt, ehh kilder?! Cuba har i dag høyere lese og skriveferdigheter enn USA, universal healthcare, de deporterer flest doktorer til nødhjelp i verden, og har opp igjennom årene hjulpet ut flere land slik som Congo og Angola mot USA styrt diktatorer. Che Guevara ga sitt liv mens han sloss mot undertrykkelse og for frihet. Du må se landet i relasjon til der det ligger, latin america!! Bra at Castro har vurdert og lette på noen av pseudo kommunist reglene som han arvet av Stalinistiske USSR. Et stort framskritt!!
  Ingen land er perfekte. Mitt problem med Cuba er yttringsfrihet, men utenom det, så er Castro en ekte folkehelt. Han har forresten overlevd over 600 attentat forsøk av bl.a CIA...
  Du kan sikkert åpne en bok iblandt bloggstarter, i stedenfor og ta alt du lærer i media som sannhet.

  SvarSlett
 11. Jaja... han er jo ikke alene ! Norge alene med alle sine jævla smartinger fikser jo dette bedre?!

  SvarSlett
 12. Faen jeg er lei dere alle !

  SvarSlett